Janik Van Impe spoelt bij Erpe-Mere Aalsterse carnavalkater weg met 35 punten

Zaterdag ontvangt Erpe-Mere in Sint-Bavo Sint-Niklase Condors voor een topper met de tweede plaats als inzet. Op bezoek bij Falco Gent B loodste de Aalsterse carnavalist Janik Van Impe naar een 57-86-zege met maar liefst 35 punten.

Janik Van Impe verbaasde met zijn score zichzelf, al vestigde hij geen persoonlijk record. “Als geboren en getogen Aalstenaar ben ik een carnavalist in hart en nieren”, lacht Van Impe. “Het Aalsterse carnaval betekent alle remmen los en dus was het toch wat afwachten in hoeverre dat mijn conditie aantastte. We organiseerden tijdens het vrije weekend wel een carnavalsmatch tegen Okapi Aalstar B die we trouwens wonnen. Blijkbaar verteerde ik de festiviteiten best goed. Dat ik 35 punten scoorde, dank ik ook aan de ploegmaats die me telkens in stelling brachten. Onze riante overwinning op Falco Gent B kwam tot stand via een sterke ploegprestatie. Met nog zeven matchen voor de boeg weten we wat ons te doen staat. We viseren de tweede plaats na het ongenaakbare Oostende en proberen de resterende wedstrijden te winnen. We moeten eerlijk bekennen dat leider Oostende de tegenstand overvleugelt en op de titel afstevent. Via de tweede plaats hopen we opgevist te worden voor promotie naar eerste landelijke waar we naartoe willen.”

 

 

Teambuilding


Van Impe gelooft in het potentieel van de ploeg. “Indien we ons eigen spel ontwikkelen, kunnen we iedereen kloppen. Dat we op Falco Gent B zo sterk uit de hoek kwamen, had mogelijk ook met teambuilding te maken. Bij Erpe-Mere bestaat de ploeg uitsluitend uit carnavalisten zodat he afwachten was hoe de groep zou reageren op een week zonder trainingen met de bal. Dat bleek dit reuze mee te vallen. We zijn dan ook een bende kameraden en gaan voor elkaar door het vuur. We gunnen elkaar het succes. Wie goed in de wedstrijd zit, wordt aangespeeld. We beschikken over een goed uitgebalanceerde ploeg die sterk is in het verleggen van het spel.”

Qua ambiance lijkt Black Boys Erpe-Mere een doorslag van Okapi Aalst waar carnaval nooit ver weg is. “We klopten Okapi Aalst B tijdens onze carnavalsmatch. We hadden die wedstrijd nodig om wat matchritme te kweken, maar bouwden nadien ook wel een feestje. Naar volgend jaar worden we nog sterker met twee versterkingen van Jong Gentson erbij. Zo worden we sterker in de breedte en kan onze coach Jean Colinet nog meer roteren.”