Janik Van Impe spoelt bij Erpe-Mere Aalsterse carnavalkater weg met 35 punten

Zaterdag ontvangt Erpe-Mere in Sint-Bavo Sint-Niklase Condors voor een topper met de tweede plaats als inzet. Op bezoek bij Falco Gent B loodste de Aalsterse carnavalist Janik Van Impe naar een 57-86-zege met maar liefst 35 punten.

Janik Van Impe verbaasde met zijn score zichzelf, al vestigde hij geen persoonlijk record. “Als geboren en getogen Aalstenaar ben ik een carnavalist in hart en nieren”, lacht Van Impe. “Het Aalsterse carnaval betekent alle remmen los en dus was het toch wat afwachten in hoeverre dat mijn conditie aantastte. We organiseerden tijdens het vrije weekend wel een carnavalsmatch tegen Okapi Aalstar B die we trouwens wonnen. Blijkbaar verteerde ik de festiviteiten best goed. Dat ik 35 punten scoorde, dank ik ook aan de ploegmaats die me telkens in stelling brachten. Onze riante overwinning op Falco Gent B kwam tot stand via een sterke ploegprestatie. Met nog zeven matchen voor de boeg weten we wat ons te doen staat. We viseren de tweede plaats na het ongenaakbare Oostende en proberen de resterende wedstrijden te winnen. We moeten eerlijk bekennen dat leider Oostende de tegenstand overvleugelt en op de titel afstevent. Via de tweede plaats hopen we opgevist te worden voor promotie naar eerste landelijke waar we naartoe willen.”

 

 

Teambuilding


Van Impe gelooft in het potentieel van de ploeg. “Indien we ons eigen spel ontwikkelen, kunnen we iedereen kloppen. Dat we op Falco Gent B zo sterk uit de hoek kwamen, had mogelijk ook met teambuilding te maken. Bij Erpe-Mere bestaat de ploeg uitsluitend uit carnavalisten zodat he afwachten was hoe de groep zou reageren op een week zonder trainingen met de bal. Dat bleek dit reuze mee te vallen. We zijn dan ook een bende kameraden en gaan voor elkaar door het vuur. We gunnen elkaar het succes. Wie goed in de wedstrijd zit, wordt aangespeeld. We beschikken over een goed uitgebalanceerde ploeg die sterk is in het verleggen van het spel.”

Qua ambiance lijkt Black Boys Erpe-Mere een doorslag van Okapi Aalst waar carnaval nooit ver weg is. “We klopten Okapi Aalst B tijdens onze carnavalsmatch. We hadden die wedstrijd nodig om wat matchritme te kweken, maar bouwden nadien ook wel een feestje. Naar volgend jaar worden we nog sterker met twee versterkingen van Jong Gentson erbij. Zo worden we sterker in de breedte en kan onze coach Jean Colinet nog meer roteren.”

Met een mooie derbyzege tegen Okapi Aalst B verzekerde Black Boys Erpe-Mere zich van de tweede plaats in zijn poule. De club aast op promotie en strikte met Wout De Paepe en Cedric Van Maldeghem al twee spelers van reeksgenoot Jeugd Gentson.

Voor Sven Veldeman stond in Sint-Bavo best een speciale wedstrijd op de kalender. De Aalstenaar werkt als logistiek manager bij Canon, terwijl hij als basketbalfreak zijn tijd verdeelt tussen de functie van sportief manager bij Black Boys Erpe-Mere en jeugdmanager bij Okapi Aalst.

 

 

 

“Okapi Aalst B beschikt over het potentieel voor de top vier, maar de drie topspelers werden overgeheveld naar de A-kern en dat heeft uiteraard gevolgen”, zegt Veldeman. “Voor Erpe-Mere liep het beter af, al verloren we in augustus al Tim Van Driessche met een achillespeesblessure. Tim volgde in Brugge een versnelde revalidatie en staat als bij wonder al opnieuw op het oefenterrein, maar contacten moet hij vooralsnog vermijden. Oostende steekt er dit seizoen wel bovenuit, wat het ook illustreert met een veertien op veertien. De titel lijkt bij aanvang van de play-offs dus al weg. Met Erpe-Mere gaan we voluit voor de tweede plaats, in de hoop dat we zo opgevist worden voor eerste landelijke.”

Het nieuwe competitieformat zorgde voor spankracht, maar oogt niet eerlijk omdat sommige resultaten niet meegenomen worden naar de play-offs. “Enkel de resultaten tegen de andere ploegen uit de top vier worden in rekening gebracht, zodat Oostende nu al op weg is naar de titel. Zelf openen we de play-offs op bezoek bij Falco Gent B, de leider van de andere poule. Met het oog op de gegeerde tweede plaats openen we dus meteen met een topper.”

Twee aanwinsten van Jeugd Gentson

Sven Veldeman heeft zijn huiswerk klaar voor volgend seizoen. “Onze hoofdcoach Jean Colinet kon hogerop aan de slag, maar verlengde zijn contract omdat hij gelooft in ons project. Ook onze topschutter Janik Van Impe blijft aan boord, al stonden teams uit hogere reeksen in de rij. Met Wout De Paepe strikten we een gewezen speler van Okapi Aalst en Denderleeuw, die dit jaar aan het werk is bij Jeugd Gentson, waar we ook Cedric Van Maldeghem weghaalden. Cedric woont in Laarne en doorliep de jeugdrangen van Falco en Gentson.

 

 

Hoofdsponsors

 

 

 

 

 

  

 

© website powered by Twizzit.com