Met een mooie derbyzege tegen Okapi Aalst B verzekerde Black Boys Erpe-Mere zich van de tweede plaats in zijn poule. De club aast op promotie en strikte met Wout De Paepe en Cedric Van Maldeghem al twee spelers van reeksgenoot Jeugd Gentson.

Voor Sven Veldeman stond in Sint-Bavo best een speciale wedstrijd op de kalender. De Aalstenaar werkt als logistiek manager bij Canon, terwijl hij als basketbalfreak zijn tijd verdeelt tussen de functie van sportief manager bij Black Boys Erpe-Mere en jeugdmanager bij Okapi Aalst.

 

 

 

“Okapi Aalst B beschikt over het potentieel voor de top vier, maar de drie topspelers werden overgeheveld naar de A-kern en dat heeft uiteraard gevolgen”, zegt Veldeman. “Voor Erpe-Mere liep het beter af, al verloren we in augustus al Tim Van Driessche met een achillespeesblessure. Tim volgde in Brugge een versnelde revalidatie en staat als bij wonder al opnieuw op het oefenterrein, maar contacten moet hij vooralsnog vermijden. Oostende steekt er dit seizoen wel bovenuit, wat het ook illustreert met een veertien op veertien. De titel lijkt bij aanvang van de play-offs dus al weg. Met Erpe-Mere gaan we voluit voor de tweede plaats, in de hoop dat we zo opgevist worden voor eerste landelijke.”

Het nieuwe competitieformat zorgde voor spankracht, maar oogt niet eerlijk omdat sommige resultaten niet meegenomen worden naar de play-offs. “Enkel de resultaten tegen de andere ploegen uit de top vier worden in rekening gebracht, zodat Oostende nu al op weg is naar de titel. Zelf openen we de play-offs op bezoek bij Falco Gent B, de leider van de andere poule. Met het oog op de gegeerde tweede plaats openen we dus meteen met een topper.”

Twee aanwinsten van Jeugd Gentson

Sven Veldeman heeft zijn huiswerk klaar voor volgend seizoen. “Onze hoofdcoach Jean Colinet kon hogerop aan de slag, maar verlengde zijn contract omdat hij gelooft in ons project. Ook onze topschutter Janik Van Impe blijft aan boord, al stonden teams uit hogere reeksen in de rij. Met Wout De Paepe strikten we een gewezen speler van Okapi Aalst en Denderleeuw, die dit jaar aan het werk is bij Jeugd Gentson, waar we ook Cedric Van Maldeghem weghaalden. Cedric woont in Laarne en doorliep de jeugdrangen van Falco en Gentson.